Veel huishoudens rekenen verstoppingen in de afvoer tot hun grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Als gevolg van een verstopping kan er een nare stank in huis ontstaan. Ook zal het steeds lastiger worden om uw sanitaire voorzieningen te gebruiken. Denk aan een toilet welke niet meer goed doorspoelt, een douchebak die overstroomt, enzovoorts. Er zijn verschillende manieren om een verstopping zelf op te lossen. Let wel, deze methodes werken vaak enkel als het om een beginnende verstopping gaat.

Heeft u met spoed hulp nodig bij het oplossen van een serieuze verstopping? Schakel in dat geval de hulp van onze spoedloodgieter in! De spoedloodgieter in Eindhoven staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar, om de helpende hand te bieden bij verstoppingen en lekkages.

Oorzaken van een verstopping in huis

Een verstopping is doorgaans het gevolg van restafval, wat op de bodem van de afvoer is achtergebleven. Het restafval hecht zich aan de randen van de afvoer, waardoor dit niet meer kan worden afgevoerd. Bij restafval kunt u denken aan dikke proppen van toiletpapier, kleine takjes die via de regenpijpen in de afvoer terechtkomen, enzovoorts. Als er eenmaal restafval op de bodem ligt, zal de ophoping hiervan steeds groter worden. Het ontstoppen van de afvoer is nu noodzakelijk, om verdere consequenties van de afvoerverstopping tegen te gaan.

Zelf een verstopping in huis verhelpen

U kunt een verstopte afvoer in huis zelf oplossen, door soda te gebruiken. De soda heeft een ontvettende werking, waarmee het restafval los zal komen te zitten. Door de afvoer vervolgens met kokend water door te spoelen, wordt het restafval naar de centrale riolering afgevoerd. Een verstopping wordt op deze manier voorkomen. Het kan noodzakelijk zijn om het gebruik van de soda meerdere malen te herhalen. Naast soda kan ook het gebruik van een trekveer helpen bij het oplossen van verstoppingen.

Naast de mogelijkheid om zelf een verstopping te verhelpen, kunt u onze loodgieters in Eindhoven inschakelen. Wij kunnen de afvoer onder een hoge druk voor u doorspuiten, om een verstopping tegen te gaan. Ook voeren we nadien altijd een camera-inspectie uit, om er zeker van te zijn dat de afvoer weer schoon is.