Als er geen water meer uit de kraan komt of de druk lager is dan u gewend bent, kan er van alles aan de hand zijn. Gelukkig heeft u er waarschijnlijk niet vaak mee te maken, maar het is toch fijn om snel te weten wat er aan de hand is. Zo kunt u het probleem hopelijk snel verhelpen.

Oorzaken geen water uit de kraan of lage waterdruk in huis

Buiten een storing aan het waternetwerk zijn er nog andere mogelijkheden waarom er geen water uit uw kraan komt of de waterdruk laag is. Hier volgt een overzicht met mogelijke oorzaken.

  • Het zeefje in de kraan is verstopt. Dit kan opgelost worden door eventueel de kop eraf te schroeven en vervolgens het zeefje te reinigen met azijn.
  • De hoofdkraan staat niet helemaal open. Dit kan ervoor zorgen dat de waterdruk in huis laag is.
  • U heeft uw waterrekeningen niet betaald. De watermaatschappij kan u vervolgens afsluiten van het water.
  • Mooi, warm weer. Op warme zomerdagen gebruikt men meer water dan gemiddeld. Bijvoorbeeld voor het sproeien van de tuin, vullen van het zwembad, het drinken van meer water en vaker douchen. Door deze hogere vraag heeft de waterleverancier soms moeite met het op pijl houden van de waterdruk. Het opgepompte water verdelen ze dan zo goed mogelijk over alle huishoudens.

geen water uit de kraan Vraag het aan de buren

Hebben de buren wel gewoon water en werkt het ook verder prima op de normale druk? De kans is dan groot dat het probleem bij u in huis is ontstaan en u daar dan ook de oorzaak zult moeten zoeken. Schakel een erkende loodgieter in, en laat hem het probleem oplossen.

Zijn er werkzaamheden in de buurt?

Soms zijn er werkzaamheden waardoor de watervoorziening tijdelijk onderbroken kan worden. Check hiervoor even de website van uw waterleverancier of een waterstoringen website. Vaak worden werkzaamheden tijdig aangekondigd, maar het kan ook om spoedonderhoud gaan om een storing of lekkage te verhelpen. Deze worden logischerwijs niet aangekondigd omdat het hier om onverwachte en onvoorspelbare situaties gaat. Dit soort storingen worden vaak wel op bovengenoemde websites geplaatst. Misschien gebeurt dit niet direct, maar meestal wel na enkele minuten.

Bel de waterleverancier

Hebben ook de buren last van geen water uit de kraan of van een lage waterdruk, neem contact op met de leverancier van het water. Zij kunnen vaak eenvoudig zien of er ergens een storing in de leiding is, en kunnen het eventueel oplossen.

Hebben zij ook geen idee hoe het gebrek aan water of de te lage waterdruk te verklaren is, dan kunnen ze vaak voor een scherpe prijs een monteur langs sturen. Deze kan dan het systeem controleren en uitzoeken wat er precies aan de hand is. Let wel op dat u niet meer betaalt dan nodig, dus soms doet u er goed aan om bij een lokale loodgieter te informeren naar zijn prijzen.

Contact opnemen met een professional

Heeft u geen idee wat de oorzaak is van de lage waterdruk of geen water uit de kraan in uw woning, neem dan contact op met een loodgieter. Zij kunnen u verder helpen en bijvoorbeeld uw leidingwerk onder de loep nemen.

Call Now Button