Misschien heeft u het weleens meegemaakt? U loopt door uw huis en ziet opeens een vochtige plek op de muur of in het plafond. Na een betere inspectie van uw kant, ziet u druppels water of vocht lekken. Helaas bent u op een lek gestuit. Doordat de bron van een lekkage meestal ergens anders ligt, dan waar de lekkage tot uiting komt, is het erg lastig om het lek te vinden. Maar daar is nu iets zeer effectiefs voor uitgevonden, namelijk lekdetectie! En het mooiste is, dat bijna iedere loodgieter nu over middelen beschikt om uw lekkage zo snel mogelijk op te sporen.

Wat is lekdetectie precies?

Lekdetectie houdt in dat uw loodgieter met de juiste apparatuur, erg snel de bron van de lek kan opsporen. Vaak wordt er met zeer specialistische en vooral ook hightech apparatuur gewerkt, om uw lekkage zo snel mogelijk te kunnen stoppen. Vroeger diende er vaak sloop- of hakwerkzaamheden uitgevoerd te worden in uw huis. Dat kwam doordat de loodgieter toen lichtelijk moest gissen, waar de bron van de lekkage zich bevond. Door de intrede van lekdetectie in het werkveld, is er nu nooit meer hak- of sloopwerk nodig om achter de bron van uw lekkage te komen. Dit scheelt u niet alleen tijd of geld, maar ook nog eens reparatiewerkzaamheden.

Ook uw verzekeraar is blij met lekdetectie bij lekkage

Doordat u door middel van het inzetten van lekdetectie, hoge kosten vermijdt, is de verzekeraar een groot voorstander van deze werkwijze. Hoge kosten voor mogelijke sloop- en herstelwerkzaamheden worden namelijk tot een minimum beperkt. U betaalt alleen voor de monteur en de oplossing voor de lekkage! Het is vaak zelfs zo, dat er ter plekke een plan van aanpak met een offerte voor u kan worden opgesteld. Zo komt u nooit meer voor onvoorziene kosten te staan.