Vrijwel alle Nederlanders maken dagelijks gebruik van hun badkamer. De afvoer van de wasbak, douche, het toilet en eventueel het bad hebben dan ook veel te verduren. De kans is dan ook aanwezig dat er vroeg of laat een verstopping in uw badkamer ontstaat. Is het bij u al zo ver? Een loodgieter kan uitkomst bieden.

Vuil verwijderen

Wanneer u ziet dat vuil of haren zich ophopen in het putje, is het van belang deze tijdig te verwijderen. Indien u dit niet doet, bestaat de kans dat deze rommel zich na verloop van tijd op gaat hopen in de afvoer. In dat geval moet u een dure loodgieter bij de hand nemen.

Doorspoelen

De afvoer van uw douche, bad en wasbak hebben veel te verduren. De rotzooi die weggespoeld wordt, kan voor aanslag zorgen in de afvoerbuis. Hierdoor kan een verstopping ontstaan. Om dit te voorkomen kunt u uw afvoer eens in de zoveel tijd doorspoelen met in kokend water opgeloste soda en azijn. U kunt echter ook een loodgieter inschakelen.

Hulp van loodgieter

Blijft er water in uw wasbak staan? Dan is er waarschijnlijk sprake van een verstopping en bent u dus al te laat. U kunt de afvoer zelf ontstoppen, maar u kunt ook een loodgieter inschakelen. Schroom vooral niet om de loodgieter te vragen hoe u er in de toekomst een verstopping kunt voorkomen. Een loodgieter kan u van advies op maat voorzien.