De herfst- en wintermaanden staan weer voor de deur. Dit betekent dat de dagen korter beginnen te worden, de temperaturen afnemen en mensen hun dikke truien weer uit de kast halen! Hoe zorgt u ervoor dat u goed voorbereid aan deze periode begint? In dit artikel geeft onze ervaren loodgieter een aantal handige tips die u kunnen helpen de winter door te komen. De herfst- en wintermaanden zijn bijvoorbeeld een ideale periode om uw energieverbruik terug te dringen en aan het eind van het jaar een zakcentje over te houden!

Een nieuwe cv-ketel laten installeren

Onze loodgieter raadt consumenten onder meer aan om hun CV-ketel eens in de zoveel jaar te vervangen. Zeker wanneer u momenteel gebruik maakt van de combinatie van een losse boiler met een losse cv-ketel kan het heel interessant zijn om over te stappen naar een combiketel. Niet alleen hebben combiketels een hoger rendement dan conventionele cv-ketels, ook hoeft u voortaan nog maar een apparaat te laten onderhouden. Zo bespaart u flink op de onderhoudskosten!

Tip: laat u vooraf door onze loodgieter adviseren over de mogelijkheden die u heeft bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel voor de winter. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Uw huidige cv-ketel laten onderhouden

Mocht u geen nieuwe cv-ketel voor de wintermaanden willen kopen, dan is het wel sterk aan te raden om uw huidige cv-ketel te laten onderhouden. Het kan voorkomen dat er grote stofhopen in de cv-ketel zijn ontstaan, waardoor de cv-ketel minder goed functioneert. Ook kunnen onderdelen van de cv-ketel versleten of beschadigd zijn geraakt, waarmee zij de bron van een cv-ketelstoring kunnen vormen. Door deze onderdelen tijdig te vervangen voorkomt u dit! Bij het onderhouden van een cv-ketel loopt onze loodgieter uw cv-ketel volledig na en zal de loodgieter waar nodig voor het vervangen van onderdelen zorgen.

Overige tips op een rijtje

  1. Controleer je verwarmingssysteem: Laat je verwarming en ketel controleren voordat het koud wordt. Zorg ervoor dat ze schoon zijn en goed functioneren.
  2. Isoleer leidingen: Isoleer de waterleidingen die zich in onverwarmde ruimtes bevinden, zoals kelders of zolders. Dit voorkomt bevriezing en barsten.
  3. Ontlucht radiatoren: Controleer en ontlucht je radiatoren om ervoor te zorgen dat ze efficiënt werken. Lucht in de radiatoren kan de warmteafgifte belemmeren.
  4. Bescherm buitenkranen: Sluit buitenkranen af en draai de watertoevoer naar buiten dicht. Vergeet niet om de leidingen leeg te laten lopen om bevriezing te voorkomen.
  5. Controleer op lekkages: Controleer leidingen, kranen en afvoeren op lekkages. Repareer eventuele lekken om waterschade te voorkomen.
  6. Isoleer de woning: Zorg voor goede isolatie van je huis om warmteverlies te beperken. Isoleer ramen, deuren en andere openingen.
  7. Houd de thermostaat ingesteld: Houd je thermostaat ingesteld op een redelijke temperatuur, zelfs als je weg bent. Dit voorkomt bevriezing en houdt je leidingen beschermd.
  8. Voorbereiding op vakantie: Als je op vakantie gaat tijdens de winter, laat dan een betrouwbare buurman of familielid regelmatig je huis controleren om eventuele problemen te detecteren.
  9. Zorg voor een noodkit: Zorg voor een noodkit met essentiële items zoals zaklampen, batterijen, dekens en noodreparatiemateriaal voor noodgevallen.
  10. Neem contact op met een professional: Als je twijfelt over de staat van je sanitair- of verwarmingssysteem, neem dan contact op met een professionele loodgieter voor een grondige controle en eventuele aanpassingen.
Call Now Button